Foto: AFI
Saskaņā ar plāniem tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība) cer, ka 2014 vai 2015.gadā sāksies jaunas ieslodzījuma vietas būvniecība Olainē.

Bērziņš teica, ka ministrija jau nākamā gada sākumā nāks ar redzējumu valdībā kā virzīt uz priekšu jau iesākto darbu cietumu infrastruktūras uzlabošanā. "Šeit mēs redzam divus modeļus - privātās modelis un valsts finansējuma modelis. Nu tad valdībai acīmredzot vajadzēs izšķirties," norādīja ministrs.

Uz to, vai ir pārliecība, ka valsts varētu dot savu finansējumu, ministrs atbildēja, ka tas būs atkarīgs no tā kā nākamgad attīstīsies ekonomiskā situācija Eiropā un Latvijā. "Jāvērtē ekonomiski arī privātai partnerībai ir savi plusi un savi mīnusi," norādīja ministrs.

"Ja mēs iezīmējam šo virzību, tad 2013.gadā piemēram sākas šis process jau praksē un 2014., 2015.gadā tas varētu būt (Olainē)," norādīja Bērziņš.

Bērziņam par šo tēmu jau ir bijusi personīga saruna ar premjeru Valdi Dombrovski. "Konceptuāli viņa atbalsts ir un viņš saprot, ka problēmas ar ieslodzījuma vietu infrastruktūru pastāv un, ka pakāpeniski viņas jārisina," sacīja ministrs.

Latvijā šobrīd ir 12 ieslodzījuma vietas. Olainē jau šobrīd ir cietums, tur atrodas arī Latvijas cietumu slimnīca.

Priekšlikumi par ieslodzījuma vietu infrastruktūras pārveidošanu jau izstrādāti 2008.gadā, kuros paredzēts pakāpeniski noteikt kurās vietās jauni cietumi nepieciešami.

Pēdējos gados vērienīgākie infrastruktūras uzlabojumi veikti vien Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un uzbūvēta cietumu slimnīca Olainē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!