Lai visi interesenti varētu sekot līdzi visām Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju rīkotajām izsolēm, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju (LZTI) padome ir izveidojusi savā interneta mājas lapā (www.lzti.lv) speciālu sadaļu “Izsoļu sludinājumu datu bāze”.

LZTI padome informēja, ka šajā sadaļā tiks apkopoti visi nekustamā īpašuma un kustamās mantas piespiedu izsoļu sludinājumi.

Līdz šim, saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu, informāciju par zvērinātu tiesu izpildītāju rīkotajām nekustamo īpašumu izsolēm bija iespējams iegūt tikai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Savukārt informāciju par kustamās mantas izsolēm bija pieejama tikai tiesu izpildītāju prakses vietās un atsevišķos gadījumos – vietējo laikrakstu sludinājumu sadaļā.

LZTI padomes loceklis Andris Spore norāda, ka viens no padomes mērķiem ir uzlabot tiesu izpildītāju darba efektivitāti un caurspīdīgumu. “Padome ir nākusi ar iniciatīvu izveidot šādu datu bāzi, jo vēlamies būt sabiedrības partneris un saprotam ērti lietojamas, sakārtotas un viegli atrodamas informācijas nozīmi,” klāsta Spore.

Par informācijas atjaunošanu un papildināšanu mājas lapā atbildēs LZTI padome.

Vienlaicīgi LZTI padomes mājas lapā ir iespējams iepazīties ar tiesu izpildītāju darbu regulējošiem iekšējiem normatīvajiem aktiem, prakses vietām, kā arī citām aktualitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!