Latvijas robežsardzes vadība pirmdien tiksies ar Krievijas robežapsardzības dienesta direktoru ģenerālpulkvedi Konstantīnu Todski un viņu pavadošo delegāciju, lai pārrunātu situāciju uz Latvijas - Krievijas robežas 2001.gadā, pastāstīja robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Dace Ūdre.
Tikšanās dalībnieki pārrunās arī abu valstu robežsardzes dienestu informācijas apmaiņu par izmaiņām likumdošanā un dienestu struktūrā, kā arī stāvokli uz Latvijas - Krievijas robežas pērn. Valstu robežsardzes pārstāvji novērtēs Latvijas un Krievijas robežlīnijas un robežpilnvaroto darbības pērnā gada darbības rezultātu.

Pēc tikšanās 18.februārī robežsardzes Galvenajā pārvaldē Rīgā Latvijas un Krievijas amatpersonas parakstīs tikšanās protokolu. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Iekšlietu ministrijas atašejs Maskavā policijas ģenerālis Aivars Grigulis, Krievijas vēstnieks Latvijā Igors Studeņņikovs, kā arī Latvijas Ārlietu ministrijas amatpersonas.

Savukārt 18.februāra pēcpusdienā Krievijas robežapsardzības dienesta amatpersonas dosies uz Valkas-Valgas robežkontroles punktu, bet 19.februārī tiksies ar Latvijas iekšlietu ministru Mareku Segliņu un viesosies Krievijas vēstniecībā pie Krievijas vēstnieka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!