Foto: stock.xchng
Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) vērsusies valdībā ar lūgumu deleģēt pasta pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem Latvijas reģionos, liecina pieejamie materiāli pie 15.decembra valdības sēdes izskatāmajiem jautājumiem.

Vēstule datēta ar 2.decembri un to parakstījis LTA prezidents Henriks Danusevičs. Vēstulē lūgts tirgotājiem daļēji deleģēt šo valsts pārvaldes funkciju.

Pasta nozare ir atvēta brīvai konkurencei, tāpēc tirgotāji - LTA biedri - vēlas veikt pasta darījumus savos objektos, tādā veidā nodrošinot plašāku pasta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, vienlaikus samazinot pakalpojumu izmaksas.

Nākamās nedēļas valdības sēdes slēgtajā daļā iekļauts "Informatīvais ziņojums "Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas Pasts" turpmāko darbību", tomēr plašāki materiāli pagaidām nav pieejami.

Jau ziņots, ka satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) šonedēļ atzina, ka Latvijas Pasts esot piedāvājusi pēc tās domām atbilstošāko attīstības scenāriju, tomēr plašākus komentārus nesniedza, norādot, ka par to būs jālemj valdībai.

Kā ziņots, Danusevičs informēja, ka tirgotāji vairāk nekā 2000 vietās Latvijā ir gatavi pārņemt pasta nodaļu funkcijas.

Danusevičs uzsvēra, ka, pasta nodaļu pakalpojumu sniegšanai izmantojot par starpniekiem veikalus, Latvijas Pasts varētu ievērojami samazināt savas izmaksas par šiem pakalpojumiem un gūt papildu ienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!