Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas nodaļa pretēji iepriekš paustajam, secinājusi, ka Liepājas rajona Rucavas pagasta Papē kāpu izrakšana ar ekskavatoriem ir likumīga, un tādēļ sods netiks uzlikts, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
Iepriekš VVD pauda, ka darbu veicējs pārveidojis zemsedzi kāpu aizsargjoslā, darbi arī nebija saskaņoti ar VVD, tāpēc būs jāsamaksā sods. Taču vēlāk VVD secināja, ka likums ļauj iebraukt aizsargjoslā, ja tas darīts teritorijas apsaimniekošanas nolūkos.

VVD skaidroja, ka tur vienkārši sagatavoja zemi lauksaimnieciskai darbībai, tiesa, nespējot paskaidrot, vai tranšeju rakšana ar ekskavatoru ir pieskaitāma pie lauksaimniecības darbiem.

Jau ziņots, ka Papē ar ekskavatoriem izbraukātas kāpas aptuveni 150 metru attālumā no jūras – aizsargjoslā. Pašvaldība apgalvo, ka darbi ir saskaņoti ar pašvaldību zemesgabala attīstības nolūkā. Papes zemesgabals Pūķīši pieder Rucavas pagasta lielākā uzņēmuma "G.M. Koks" līdzīpašniekam Gundaram Vītolam, blakusesošais Pūķrags pierakstīts uz viņa firmas vārda. Rucavas pagasta padomes priekšsēdētājs Viktors Čamanis skaidro, ka kāpu līdzināšana notikusi Vītolam piederošajos Pūķīšos ar pašvaldību saskaņota projekta ietvaros. Tas darīts, lai ierīkotu zemes siltumsūkni, kas apsildītu Pūķragā uzbūvētās trīs ēkas.

Pēc Čamaņa domām, ekskavatoru darbība Pūķīšos ir likumīga, jo pēc zonējuma tā ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!