Tautas partijas (TP) izglītības konferences dalībnieki sestdien pieņemtajā deklarācijā aicina valdības koalīcijas partnerus ievērot valdības deklarācijā ietverto nostāju par izglītības prioritāti valstī.
Konferences laikā deklarācijas projekts tika papildināts ar aicinājumu nostiprināt latviešu valodas pozīciju izglītībā, sevišķi pilsētās un jo īpaši Daugavpilī, infomrēja Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas vadītājs Dzinatrs Ābiķis.

Deklarācijā valdības koalīcijas partneri aicināti nodot visas izglītības iestādes Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā, nodrošinot vienotu uzraudzību, koncentrējot finansu, materiālos un cilvēkresursus augstas kavlitātes mērķim.

Tāpat izteikts aicinājums deleģēt ministrijai bezdarbnieku pārkvalificēšanu, uzskatot to par vienotās izglītības sistēmas sastāvdaļu.

No partijas konferences dalībnieki vēlas, lai tiek pārcelta uz tālāku nākotni prasība par augstākās izglītības nepieciešamību pirmsskolas pedagogiem, ko pašlaik paredzēts ieviest 2001.gada 1.septembrī.

No ministrijas konferences dalībnieki cer sagaidīt nekavējošu darba pabeigšanu pie izglītības un zinātnes attīstības programmas, kurā būtu nosauktas vienotas prioritātes un attīstības virzieni.

Ministrijai pieprasīts arī ieviest godīgu, vienkāršu un visiem saprotamu valsts mērķdotācijas pedagogu algām sadales kārtību, īstenojot principu "nauda seko skolēnam".

Deklarācijā izteikti arī daudzi citi konkrēti aicinājumi gan ministrijai, gan partijai un valdības koalīcijas partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!