Foto: F64
Visi četri Tautas partijas ministri – tieslietu ministrs Mareks Segliņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, veselības ministre Baiba Rozentāle un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pirmdien no rīta ieradās pie premjera, lai iesniegtu demisijas rakstus, portālam "Delfi" apstiprināja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā skaidroja Krapāne, Riekstiņš demisionē, taču turpinās pildīt savus amata pienākumus, kamēr netiks apstiprināts jauns ministrs. Šāds lēmums saistīts ar ārlietu nozares specifiku, skaidroja Krapāne.

Demisijas rakstu neiesniegs piektais TP ministrs Dombrovska valdībā - kultūras ministrs Ints Dālderis, kurš pagājušā nedēļā paziņoja, ka pamet partiju.

Jau vēstīts, ka TP frakcijas un valdes kopsēdē pagājušā nedēļā pieņemts lēmums pamest valdību un atsaukt savus ministrus no premjera Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta, jo premjers nepauda gatavību slēgt divpusēju vienošanos par TP četru punktu programmas izpildi.

Pēc TP aiziešanas no valdības koalīcijā palikušās partijas nolēma sākt konsultācijas ar opozīcijas partijām par valstij svarīgu lēmumu pieņemšanu un aicināt opozīcijā esošo partiju LPP/LC koalīcijā.

Savukārt opozīcijā esošās partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" un "Saskaņas centrs" pauda gatavību atbalstīt Dombrovska valdību tikai, ja tā pildīs šo partiju izvirzītus nosacījumus - SC prasa, lai nekavējoties sāktos darbs pie budžeta, bet PCTVL prasa parakstīt memorandu par cīņu ar korupciju un atbalstu vismazāk aizsargātājiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!