Lai veicinātu iedzīvotāju iesaisti politiskos procesos valstī, Tautas partija (TP) izveidojusi reklāmas vidoklipu, kurā aicina Latvijas iedzīvotājus stāties partijā. Tiesa, ne visi interesenti ir gaidīti – iestāties partijā varot "aktīvi, ideju pilni pilsoņi", nevis bezdarbnieki vai bijušie ieslodzītie.
TP uzsver, ka tas esot sociāls klips, taču partija esot gatava tam, ka klipa izveides un demonstrēšanas izdevumi tiks ierēķināti priekšvēlēšanu izdevumos. Klipa izveide neesot bijusi dārga, savukārt tā demonstrēšanas televīzijās izmaksas būšot atkarīgas no tā, cik bieži klips būs vērojams. Šīs izmaksas TP pārstāvji neatklāja.

Kā žurnālistiem skaidroja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, sabiedrībā izveidojusies uzticības krīze un pieaugot iedzīvotāju vēlme iesaistīties politiskos procesos, taču ar manifestācijām varot tikai pievērt uzmanību problēmām, bet ne tās atrisināt. "Mums nav nekāda cita pareiza ceļa, kā aicināt iestāties partijās," sacīja Segliņš, uzsverot, ka šī būs sociāla kampaņa.

Uz jautājumu, kādēļ TP ar darbiem nevar panākt to, lai iedzīvotāji stātos partijā, un nepieciešami reklāmas klipi, Segliņš atbildēja, ka TP tomēr pēdējā pusotra gada laikā esot mainījusies, valdībā esot arī jauni ministri.

Segliņš nekonkretizēja, cik cilvēku TP cer pieaicināt, demonstrējot reklāmas videoklipu. "Mēs būsim priecīgi par katru zinošu cilvēku, kas iestāsies partijā," sacīja Segliņš. Patlaban partijā esot nepilni 2000 biedru.

TP videoklipā redzami TP politiķi - ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, Segliņš un citi. Klipa noslēgumā ir aicinājums: "Nāc, stājies partijā!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!