Tautas partijas (TP) valde nav apstiprinājusi kultūras ministra amata kandidātu, un visi TP virzītie ministri tiks apstiprināti pēc valdības deklarācijas gala varianta apspriešanas, informēja TP valdes priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Kā piemērotākā kultūras ministres amatam esot tikusi nosaukta Anta Rugāte. Kā aģentūrai LETA apgalvoja kāds TP valdes loceklis, TP ir gatava turpināt diskusijas par partijas atbildības sfērām valdībā, tostarp atteikties no Kultūras ministrijas par labu kādai citai partijai, ja tas būs nepieciešams.

Segliņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) otrdien, 10. martā, tiksies ar Ministru prezidenta amata kandidātu Valdi Dombrovski (JL), lai spriestu par nepieciešamību nodot Eiropas Savienības (ES) fondu pārraudzību Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pārziņā.

Zalāns skaidroja, ka neesot normāla situācija, kad RAPLM veido reģionu attīstības politiku, bet Finanšu ministrijas (FM) ierēdņi nosaka un ietekmē ES naudas apgūšanas procesus.

"Ja JL nepiekritīs, tad paliks tā, kā pašlaik ir, - slikti," komentēja Zalāns.

TP frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (TP) savukārt apgalvoja, ka ultimātu no TP sarunās par valdības veidošanu nebūs, un pauda viedokli, ka JL meklējot kompromisus gan saistībā ar ES fondu pārraudzību, gan Veselības ministrijas (VM) budžeta samazināšanas jautājumos.

Jau ziņots, ka TP vēlas, lai ES struktūrfondu apguve tiktu nodota RAPLM pārziņā, savukārt JL un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) grib saglabāt ES fondu apguves uzraudzību FM kompetencē.

Dombrovskis norādīja, ka neredz ieguvumu no ES fondu apguves "vienkāršas mehāniskas pārbīdīšanas" no FM un RAPLM. "Uzlabojumus var veikt esošās sistēmas ietvaros," pamatoja Dombrovskis, piebilstot, ka jauna sistēma jāakreditē Eiropas Komisijā, bet tādējādi laika ziņā var tikt pazaudēti vairāki mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!