Tautas partija (TP) vēlas slēgt sadarbības līgumu ar Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska vadīto Liepājas partiju (LP), - tā šodien, uzrunājot LP kopsapulci, paziņojis Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Premjers atzinīgi novērtējis līdzšinējo abu partiju sadarbību, kas bijusi sekmīga, un izteicis nepieciešamību to nākotnē padarīt vēl efektīvāku, aģentūru LETA informēja Kalvīša padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Arno Pjatkins.

TP un LP esot kopīgi uzskati par pašvaldību un valsts kopējo attīstību. Abas partijas darbojas vienā koalīcijā gan pašreizējā Liepājas domē, gan veiksmīgi sastrādājušās iepriekš Liepājas apvienotajā sarakstā.

Kā uzsvēra Pjatkins, TP un LP partiju sadarbības līguma slēgšana nav spontāna ideja, bet izrietot no TP un LP līdzšinējās sadarbības. Ja LP atbalstīs sadarbības līguma slēgšanu ar TP, par tā saturu lems abu partiju valdes.

Pjatkins pagaidām nekomentēja, vai partiju sadarbība varētu izpausties, startējot 9.Saeimas vēlēšanās, jo par to esot pāragri runāt.

Viņš norādīja, ka TP vienmēr ir atbalstījusi pašvaldības un spēcīgus saimniekus - labus pašvaldību vadītājus. Reģionālā attīstība esot viena no TP prioritātēm.

TP pagaidām neesot plānu slēgt sadarbības līgumus ar citām reģionālajām partijām.

Šodien Liepājas partijas kopsapulcē tika pieņemts lēmums konceptuāli atbalstīt TP piedāvājumu par sadarbību. Kopsapulce pilnvaroja partijas vadītāju Uldi Sesku un partijas valdi izvērtēt sadarbības līgumu un pieņemt lēmumu par tā parakstīšanu.

Sesks norādīja, ka tā nav LP saplūšana ar TP. Šis līgums varētu ļaut vienam vai diviem LP biedriem piedalīties Saeimas vēlēšanās un strādāt Saeimā kā LP pārstāvjiem.

Kā vienu no LP biedrēm, kuru varētu deleģēt dalībai Saeimas vēlēšanās, Sesks minēja bijušo Saeimas deputāti Aiju Barču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!