Traģiskās avārijas brīdī Rīgā, Spilves ielā, kurā gājuši bojā pieci cilvēki, pie stūres, iespējams, sēdējis 15 -16 gadus vecs pusaudzis, - ziņo laikraksts "Neatkarīgā".

Laikraksta žurnālistiem par traģisko negadījumu stāstījis kāds kaimiņu māju iedzīvotājs Igors, kurš pirmais ieradies avārijas vietā neilgi pēc plkst.4 un izsaucis ātro medicīnisko palīdzību.

Kā pastāstījis Igors, pirms plkst.4 viņš pamodies no skaļa būkšķa un stiklu šķindoņas. Pa dzīvokļa logu neko nav varējis redzēt, viņš nolēmis iziet ārā paskatīties un ieraudzījis pie koka sasisto automašīnu "Hundai Sonata" ar cilvēkiem tajā.

Kā ziņots, Spilves ielā automašīna "Hyndai Sonata", lielā ātrumā braucot, ietriekusies kokā. Notikuma vietā no gūtajām traumām nomira pieci cilvēki. Četri bojāgājušie ir jaunieši, bet viena bojāgājusī ir aptuveni 40-50 gadus veca sieviete. Vēl viena aptuveni 30 gadus veca sieviete smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Igora dēls Gļebs "Neatkarīgajai" pastāstījis, ka mašīnā braukušie jaunieši dzīvojuši tajā pašā rajonā - Spilves un Lidoņu ielas mājās. Pēc Gļeba teiktā, avarējušās mašīnas vadītājam bija 15 vai 16 gadu, automašīna iegādāta nelikumīgi. Jaunieši bieži vizinājušies, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, bet avāriju līdz šim neesot bijis.

Kā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins, automašīnas vadītājs un pasažieri bijuši stiprā alkohola reibumā. Autovadītāja organismā jau pēc nāves konstatētas 2,7 promiles alkohola, savukārt pasažieru organismos - aptuveni četras promiles alkohola. Avārijas vietā esot mētājušās alus pudeles.

Saistībā ar traģisko negadījumu policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts alkohola reibumā. Par to iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais speciālists Aigars Bērziņš.

Policija turpina noskaidrot bojāgājušo personības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!