Jaunievēlētais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis sākotnēji nolēmis sakārtot pašvaldības darbu. Domes sēdes nav notikušas gandrīz mēnesi, līdz ar to nav pieņemti nekādi lēmumi.

Mantojumā no iepriekšējā mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") saņemts pašvaldības budžets ar četru miljonu latu deficītu. Tādēļ steidzami nepieciešams izanalizēt pašvaldības tēriņus visās jomās.

Nepieciešams steidzami ķerties klāt pie pašvaldības 2009.gada budžeta un investīciju programmas nākamajiem gadiem, lai vienotos par prioritātēm.
"Mums noteikti jāveic pašvaldības 2008.gada izdevumu revīzija. Jāpārliecinās cik lietderīgi bijuši tēriņi. Nepieciešamības gadījumā, iespējams, būs jāveic arī citas darbības," teica Trencis. Viņš sīkāk nepaskaidrojot, kādi vēl pasākumi varētu būt jāveic, un, vai viņš pieļauj, ka ir notikusi nelietderīga finanšu tērēšana, par kuru būtu jāinformē tiesībsargājošās iestādes.

Pilsētas galva informēja, ka nekavējoties tiks sasauktas pašvaldības uzņēmumu dalībnieku sapulces, ar mērķi apzināt situāciju un informēt pašvaldību par uzņēmumu darbības rādītājiem. Divus gadus Jūrmalas domes deputātiem nav bijusi iespēja iepazīties ar uz pašvaldības uzņēmumu darbību. Par to esot parūpējies iepriekšējais mērs. Tagad šī situācija steigšus jālabo.

Pagaidām netiek spriests par iespējamu pašvaldības uzņēmumu privatizāciju, bet gan par veiksmīgas darbības nodrošināšanu.

Tik pat steidzami Jūrmalas domei jāpieņem virkne lēmumu sociālajā jomā, lai sagatavotos ziemai un lai pašvaldība būtu gatava tiem pārbaudījumiem, ko nesīs globālā ekonomiskā krīze. Piemēram, tiek prognozēts, ka, ekonomikas lejupslīdes dēļ, pieaugs bezdarba līmenis. Tas skars ne tikai Latviju, bet arī Jūrmalu. Šādam pavērsienam pašvaldībai ir jābūt gatavai un ir jāspēj pieņemt attiecīgi lēmumi.

Šādos apstākļos pašvaldībai esot jāizvērtē iespējas iedzīvotājiem sniegt lielāku sociālo palīdzību, piemēram, varētu tikt lemts par bērnu piedzimšanas pabalstu palielināšanas iespējām u.c.

Par tālāku nākotni Trencis nevēlējās runāt, norādot, ka vispirms jāizvērtē pašreizējā situācija. Viņš cer, ka šajā visai valstij grūtajā periodā spēs pēc iespējas vairāk izdarīt pilsētas un pilsētnieku labā. Tas pašlaik esot viņa galvenais uzdevums, tādēļ viņš arī nedomājot par nākamgad paredzētajām vēlēšanām. Iespējams, viņš piedalīsies vēlēšanās, taču atteicās minēt, kādu politisko partiju varētu pārstāvēt.

Trencis piebilda, ka pašlaik ir politiski neatkarīgs, neraugoties uz to, ka plašsaziņas līdzekļi mēģinot viņu saistīt ar kādu no politiskajiem spēkiem.

Kā ziņots, 10.oktobrī Jūrmalas domes deputāti par pilsētas mēru ievēlēja Trenci.
Ārkārtas sēdē slēgtā balsojumā par Trenča iecelšanu Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja 10 deputāti. Divi domnieki - Igors Dreija un Ilmārs Ančāns - balsojumā nepiedalījās.

Pašvaldības vadītāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Trencis un Māris Mežapuķe, kuru izvirzīja no amata atceltais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics. Taču Mežapuķe savu kandidatūru atsauca.

Kā ziņots, Jūrmalas domē šī sasaukuma laikā jau vienreiz notika domes priekšsēdētāja maiņa, kad 2006.gada septembrī Ineses Aizstrautas vietu ieņēma Munkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!