Gandrīz trešdaļa iedzīvotāju pēdēja mēneša laikā pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, bet 63% iedzīvotāju apgalvo, ka ievērojuši noteikumus, liecina SKDS veiktās aptaujas dati.
Aptaujas dati liecina, ka pēdējā mēneša laikā, vadot transportlīdzekli (automašīnu, motociklu, velosipēdu u.c.), noteikumus ir pārkāpuši 15% no visiem aptaujātajiem. Tikpat daudz iedzīvotāju (15%) atzina, ka nav ievērojuši noteikumus, ejot ar kājām.

No autovadītājiem aptuveni 28% transportlīdzekļu vadītāju ir pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, vadot transportlīdzekli, 10% nav ievērojuši noteikumus, ejot ar kājām, bet 56% atbildēja, ka nav pārkāpuši noteikumus pēdējā mēneša laikā. No respondentiem, kuri pēdējā mēneša laikā nav vadījuši kādu transportlīdzekli, 19% atzina, ka ir pārkāpuši noteikumus, ejot ar kājām, bet 72% apgalvoja, ka pēdējā mēneša laikā nav pieļāvuši pārkāpumus.

Salīdzinot 2004.gadā un 2005.gadā veikto aptauju datus sabiedrībā kopumā būtiskas izmaiņas nav vērojamas. Savukārt, analizējot transportlīdzekļu vadītāju atbildes, ka nedaudz ir pieaudzis vadītāju īpatsvars, kuri atzinuši, ka noteikumus ir pārkāpuši, vadot transportlīdzekli (2004.gadā - 25%, 2005.gadā - 28%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!