Foto: DELFI Aculiecinieks

Sakarā ar straujo sniega kušanu un ūdens līmeņa paaugstināšanos Latvijas upēs, to tuvumā esošajos ceļos var būt apgrūtināta vai pat slēgta satiksme. Šobrīd ir applūduši un slēgti atsevišķi reģionālās nozīmes ceļi informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Trešdienas rīts sācies bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra ir no +4 līdz +7 grādiem.

Līvānu novadā atjaunota satiksme pa autoceļu P62 Krāslava-Preiļi-Madona, kas plūdu rezultātā bija slēgta posmā no 88. līdz 99. kilometram. Savukārt Smiltenes novadā sakarā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos Gaujā, autoceļa P24 Smiltene-Valka posmā 29,3-29,8 kilometrs ir izvietotas brīdinājuma zīmes un ieviests ātruma ierobežojums 50km\st.

Tomēr slēgti arī vairāki vietējās nozīmes autoceļi Jelgavas, Apes, Balvu, Daugavpils, Dagdas, Gulbenes, Limbažu, Jaunpiebalgas, Alūksnes, Jēkabpils, Ogres, Cēsu, Līvānu, Krāslavas, Rugāju un Aizkraukles novados. Pirms slēgtajiem vai applūdušajiem ceļu posmiem tiek izvietotas ceļa zīmes un nodrošināts apbraucamais ceļš.

Plūdiem pieņemoties spēkā, var applūst arī citi ceļi, kas ir upju vai citu ūdenstilpņu tuvumā. Tas attiecas pārsvarā uz vietējās nozīmes ceļiem, kuru pastāvīgie lietotāji ir labi informēti par šo ceļu iespējamo pagaidu slēgšanu. Applūšanas riskam pakļautie ceļi ir apzināti un atbildīgie dienesti kontrolē situāciju, uzsver LVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!