Foto: LETA

Trešdien Krāslavā, mēģinot saviem spēkiem dzēst kūlas ugunsgrēku, cieta cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu, kur kūla dega 1,5 hektāru platībā, ugunsdzēsēji saņēma pulksten 13.22. Pulksten 5.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 127 izsaukumus – 105 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus atkritumus, bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu, elektroinstalācijas vadus, kūdru, skaidu kaudzi, siena ruļļus, vieglo automašīnu, šķūni, garāžu, lauksaimniecības tehniku, dārza māju, vasarnīcu, saimniecības ēku.

Pulksten 14.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur tika pamanīti dūmi, kas cēlās no meža. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vairākās vietās deg meža zemsedze un neapsaimniekotas, pamestas būves kopumā 10 hektāru platībā. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu pulksten 17.51 šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota un patlaban vietās, kur notiek gruzdēšana, turpinās dzēšanas darbi.

Savukārt pulksten 17.16 tika saņemts izsaukums uz Skrundas novada Skrundas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 200 kvadrātmetru platībā un vēl divi šķūņi 50 kvadrātmetru platībā. Pulksten 00.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji kopumā steidzās dzēst 38 pērnās

zāles ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 70 hektāru.

Aizvadītajā diennaktī kopumā dzēsti 29 meža ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka Valsts meža dienests visā valsts teritorijā no 19. aprīļa ir noteicis ugunsnedrošā laika posma sākumu, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināt būt īpaši piesardzīgiem un, atrodoties mežā vai tā tuvumā, ievērot ugunsdrošības prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!