Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 18.16 tika saņemts izsaukums uz Kāvu ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvokļa redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā.

Glābēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus no kuriem viens bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

No ēkas tika evakuēti 12 cilvēki, bet pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem evakuējas 20 cilvēki. Pulksten 19.54 darbi notikuma vietā pabeigti.

Savukārt pulksten 17.46 saņemts izsaukums uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega kūts, siena ruļļi un kūtsmēsli 130 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas tika evakuēti četri mājlopi. Pulksten 21.58 dzēšanas darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dārza mājā Daugavgrīvas šosejā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 25 kvadrātmetru platībā.

Mēģinot nodzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Trešdien Augšdaugavas novada Līksnas pagastā glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, koks, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības vadi, sadzīves mantas, sešas vieglās automašīnas, estrādes siena un žogs, divas garāžas, kūts, neapsaimniekota dārza māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem septiņi bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 22 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!