Bezvadu interneta nodrošinātājs "Triatel", kam valsts programmas ietvaros bija pienākums visā Latvijā ieviest un uzturēt interneta pieslēgumu, apsver iespēju atteiksies no pakalpojuma sniegšanas attālākos lauku reģionos, ziņo LTV raidījums "de facto".

Uzņēmumā skaidro, ka interneta nodrošināšana nav rentabla Krievijas pierobežā un Kurzemes ziemeļu daļā mazā iedzīvotāju skaita dēļ.

"Mēs runājam par lauku reģioniem, kur klienti paliek mazāk. Uz vietas ir dažas mājsaimniecības, kurām būtu vajadzīgs pakalpojums, bet skaits nav pietiekams, lai rentabli varētu uzturēt tīklu," savu vēlmi atslēgt internetu skaidro zīmola "Triatel" uzturētāja "Telecom Baltija" valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa.

"Triatel" bija pienākums internetu nodrošināt piecus gadus. Šovasar termiņš beidzies un nekas neierobežo kompāniju atteikties no zaudējumus nesošas darbības.

Satiksmes ministrijas sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis klāsta, ka iespējamais "Triatel" lēmums varētu skart 10-15% no kopējā bāzes staciju skaita, bet ministrija aicina iedzīvotājus nesatraukties, jo citi komersanti, piemēram, mobilo sakaru operatori piedāvā līdzīgus pakalpojumus. Vairāki nozares eksperti gan min, ka attālākajos nostūros "Triatel" ātruma ziņā pārspēj konkurentu piedāvājumus.

""Triatel" runā, ka interneta nodrošināšanai nepieciešams valsts atbalsts, taču tas pašreiz tiek mērķēts daudz progresīvākiem risinājumiem. ES lolotais projekts paredz, ka "baltajās teritorijās", kur interneta operatori solījuši tuvākajos gados paši infrastruktūru nebūvēt, būs pieejams internets ar ātrumu vismaz 30 megabiti sekundē," minējis Beļskis. 

"Piemēram, Limbažu novada Pociemā bibliotēkā ātrums tagad ir līdz pieciem megabitiem sekundē. Darbiniekiem un apmeklētājiem, kas nāk spēlēt datorspēles, apmaksāt rēķinus vai meklēt darbu, ar to pietiekot, bet iedzīvotāji vēlas daudz maz ātru pieslēgumu arī savās mājās. "Mums piedāvāja viena firma fiksēto internetu, sanāca dārgi - 60 latu par ievilkšanu, plus vēl septiņi lati abonēšana. Izmēģinājām arī divus mobilos operatorus, bet tie neapmierināja. Katru dienu internets palika lēnāks, lapa vienkārši nevērās vaļā," saka Pociema iedzīvotāja Elīna Donska.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!