Foto: AFI
Otrdien sākas kampaņa "Ar atstarotāju dzīvo ilgāk", kuras laikā aptuveni četriem tūkstošiem trūcīgo iedzīvotāju plānots izdalīt atstarotājus un atstarojošās vestes, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas Sabiedrisko attiecību daļa.

CSDD norāda, ka visneaizsargātākie ceļu satiksmes dalībnieki ir gājēji, bet visizplatītākie negadījumi ir sadursmes ar gājējiem. Turklāt Latvijā bojā gājušo gājēju skaits attiecībā pret iedzīvotāju skaitu ir septiņas reizes lielāks nekā Ziemeļvalstīs. Sevišķi augsts negadījumu risks ir krēslas un nakts laikā, tādēļ svarīgi, lai gājēji un velosipēdisti lietotu atstarotājus.

Līdz ar kampaņas "Ar Atstarotāju dzīvo ilgāk!" uzsākšanu, Ziedot.lv no CSDD un Valsts policijas saņems atstarojošās vestes un atstarotājus vairāk nekā četriem tūkstošiem Latvijas trūcīgo iedzīvotāju.

Informatīvi izglītojošo satiksmes drošības kampaņu "Ar Atstarotāju dzīvo ilgāk!" rīko CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un Ziedot.lv. Kampaņas ietvaros tiks dalīti atstarotāji, demonstrēti klipi un izvietoti informatīvi materiāli, kā arī atgādināts par gājēju un citu mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!