Foto: LETA

Trešdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies uz Tukuma novadu, kur grāvī ieslīdējis pasažieru autobuss, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Trešdien pulksten 14:13, VUGD saņēmis informāciju, ka uz autoceļa Rīga - Saldus, Tukuma novadā, grāvī ieslīdējis un uz sāniem apgāzies pasažieru autobuss, kurā atradās 12 pasažieri un autovadītājs.

Ugunsdzēsēji pa autobusa priekšējo logu un lūku izglābuši piecus cilvēkus, kas cietuši. Cietušie nodoti mediķiem, savukārt astoņi cilvēki no autobusa izkļuvuši pašu spēkiem.

Astoņus cilvēkus, kas nav cietuši, ugunsdzēsēji glābēji nogādājuši Pienavas bibliotēkā, lai nodrošinātu viņiem atrašanos siltās telpās līdz brīdim, kamēr notikuma vietā ieradīsies cits autobuss.

Ap pulksten 17 VUGD darbus notikuma vietā pabeidza.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests informē, ka negadījuma vietā strādāja piecas mediķu brigādes, un palīdzība sniegta pieciem autobusa pasažieriem, kuri guvuši traumas. Cilvēki ir pie samaņas, stabilā stāvoklī.

Tāpat notikuma vietā strādāja Valsts policija. Notikuma vietā bija daļēji ierobežota satiksme, kas tika regulēta pa vienu joslu. Valsts policijas preses pārstāve Ieva Sietniece informēja, ka policijas darbinieki skaidro notikušā apstākļus un aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu atbilstoši laika apstākļiem.

Rezerves autobuss pirms krietna laika jau nosūtīts uz notikuma vietu, portāls "Delfi" uzzināja SIA "Sabiedriskais autobuss" firmā, kuras transportlīdzeklis brauca šajā reisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!