Tukuma rajonā ir noteikta ārkārtas situācija sakarā ar grupveida saslimšanas gadījumu ar šigelozi Tukuma 1.pamatskolā, kur saslimuši vismaz 36 skolēni, skolotāji un pārtikas bloka darbinieki.
Tukuma 1.pamatskolā uz laiku tiek pārtraukta pārtikas bloka darbība, pārtrauktas arī skolēnu dežūras Tukuma rajona skolu pārtikas blokos. Noteikts, ka skolēniem un skolas darbiniekiem, kuri nav apmeklējuši skolu no 27.septembra, ir jāveic pārbaude pie primārās veselības aprūpes ārstiem, kā arī jāveic zarnu mikrobioloģiskā izmeklēšana. Viņiem skolā atļauts atgriezties tikai pēc šo pārbaužu rezultātu saņemšanas.

Noteikts, ka skolās un pārtikas blokos tiek pastiprināta personīgās higiēnas ievērošana, rekomendējot pārtikas bloka darbiniekiem veikt mikrobioloģisko izmeklēšanu, lai noteiktu zarnu infekcijas, izslēdzot baktēriju nēsāšanu.

Tukuma rajona padome uzdevusi rajona primārās veselības aprūpes ārstiem sniegt informāciju par viņu aprūpē esošajiem potenciālajiem pacientiem, bet aptiekām nodrošināt papildu medikamentu uzkrājumus zarnu infekciju ārstēšanai, pilsētas slimnīcai nodrošināt iespēju nepieciešamības gadījumā stacionēt pacientus. Paredzēts, ka tiks gatavots pārskats par papildu finansējuma nepieciešamību ārkārtas situācijai. Situācijas izvērtējumu rajona operatīvā medicīniskā komisija veiks 8.oktobrī.

Akūtas zarnu infekcijas uzliesmojuma rezultātā Tukuma 1.pamatskolā saslimuši vismaz 36 skolēni, skolotāji un pārtikas bloka darbinieki. Saslimšanas gadījumi reģistrēti laikā no 25.septembra līdz 1.oktobrim. 30 slimnieki ir bērni, seši - pieaugušie. Hospitalizēti četri saslimušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!