Sestdien, 16.augustā, ap plkst.19.00 Jauntukumā netālu aiz dzīvojamās mājas Aviācijas ielā 6 ugunsgrēks izcēlās jaunuzceltajos malkas šķūnīšos," ziņo aculiecinieks Leons Stiprais.

"Ugunsgrēki Lavijā ir ikdienas parādība, teiksiet jūs. Taču šoreiz uguns plosījās tikai dažus metrus no gāzes rezervuāra, kas apgādā ar šo degmaisījumu gandrīz pusi no Jauntukuma dzīvojamajām mājām. Arī vēja virziens nedeva nekādas cerības, ka nelaime paies garām.

Stāvokli glāba ātrā Tukuma ugunsdzēsēju rīcība. Labi, ka ugunsgrēks nesākās naktī. Otrā pusē šķūnīši necieta. Tos aizsargāja augstais uguns mūris.

Nelaime pierādīja vairākas lietas. Atviegloti varētu uzzelpot tie iedzivotāji, kas savus šķūnīšus bija apdrošinājuši. Arī uguns mūris savu nepieciešamību ir attaisnojis.

Degšanas virziens pierāda, ka ugunsgrēks sākās tajos šķūnīšos, kas tuvāk gāzes stacijai. Tējkannas, kas domātas lietošanai bez elektrības, liek domāt,ka kāds šķūnīšos ir darbojies ar atklātu uguni. Tomēr negribu uguns nelaimes iemeslu minēt. To noteiks ugunsdzēsēju eksperti kopā ar policiju," no notikuma vietas ziņo Leons Stiprais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!