Dainis Turlais un aptuveni 400 domubiedru ar uzņēmēju finansiālo atbalstu 14.janvārī dibinās vidējo un mazo uzņēmēju partiju, pastāstīja bijušais iekšlietu ministrs un savienības "Latvijas Ceļš", kā arī Latvijas Demokrātiskās partijas "Saimnieks" biedrs Dainis Turlais.

Partija tiek veidota, lai tajā apvienotu Latvijas mazos un vidējos uzņēmējus.

"Mana pārliecība ir, ka Latvijas politikā, lai aizstāvētu savas intereses, ir jāienāk uzņēmējiem, kuri ir profesionāli un labi izglītoti, ar zināmu godīguma pakāpi," savu pārliecību pauda Turlais.

Bijušais iekšlietu ministrs arī norādīja, ka uzņēmējiem nav jāmaksā valdošajām partijām par savu interešu aizstāvību, bet gan pašiem jāiet politikā.

"Pašiem uzņēmējiem jāiegulda līdzekļi savā partijā, lai tā eksistētu," skaidroja Turlais.

Viņš arī norādīja, ka lielās valdošās partijas saņem ziedojumus no lielajiem monopoluzņēmumiem un lobē tikai to intereses.

Turlais sacīja, ka partijas reģionālo pārstāvniecību saraksti startēs pašvaldību vēlēšanās, bet partijas mērķis ir iesaistīties cīņā par politisko varu Saeimā.

Pēc viņa vārdiem, piedalīties partijas veidošanā viņu uzaicinājuši vairāki domubiedri, kuru vārdus līdz kongresam viņš vēlētos paturēt slepenībā, tāpat kā versijas par iespējamo partijas nosaukumu.

"Es domāju, ka mani partijas dibināšanā uzaicināja piedalīties manas pieredzes un autoritātes, kā arī mana augstā uzticības reitinga dēļ," viņš klāstīja.

Turlais arī norādīja, ka viņa personīgais vadmotīvs ir vēlēšanās atmodināt un iekustināt cilvēkus, kas visu laiku ir stāvējuši malā no politikas.

"Aptuveni septiņdesmit procentu Latvijā ir uzņēmumos strādājošie un uzņēmēji. Viņi ir pilnīgi politiski neorganizēti, jo visu šo laiku nav vēlējušies sevi sasmērēt un apgānīt," teica Turlais.

Partijas dibināšanas kongress notiks 14.janvārī, kad arī oficiāli apstiprinās partijas nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!