Šogad pirmajā pusgadā sociālos pabalstus un sociālos pakalpojumus no Rīgas domes budžeta saņēma 39 740 personas, un salīdzinājumā ar 2008.gada pirmo pusgadu vērojams 4,6% pieaugums, informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Lielākais personu skaita pieaugums vērojams saņemot pabalstu garantētā minimālā ienākumu (GMI) līmeņa nodrošināšanai - 47%, bet dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaits pieaudzis par 4%. Salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2008.gadā, šī gada pirmajā pusgadā pabalsta GMI nodrošināšanai izmaksas pieaugušas par 90%, kas liecina par aizvien lielāku Rīgas iedzīvotāju ienākumu līmeņa samazināšanos.

Saglabājas tendence palielināties jauno klientu (klienti, kuri pirmo reizi vēršas kādā no Rīgas priekšpilsētas/rajona Sociālajiem dienestiem un lūdz piešķirt kādu no testētajiem pabalstiem - pabalsti, kuri tiek piešķirti, izvērtējot pabalsta pieprasītāja ienākumus un materiālo stāvokli) skaitam. Šī gada jūnija mēnesī, salīdzinot ar maija mēnesi, saglabājas tendence, ka ģimenes ar bērniem ir 43% no visiem jaunajiem klientiem - testēto pabalstu saņēmējiem, pensionāri/invalīdi - 14%, bet ģimenes, kurās ir tikai darbspējīgas personas - 43%.

Rīgas priekšpilsētas/rajona Sociālajos dienestos no kopējā Rīgā reģistrēto bezdarbnieku skaita pašvaldības testētos pabalstus 2009.gada pirmajos sešos mēnešos vidēji saņēma 7,6 %.

Pavisam 2009.gada pirmajā pusgadā pabalstus saņēmušas 4102 darbspējīgas nestrādājošas personas. Jūnija mēnesī testētos pašvaldības pabalstus saņēma 2633 darbspējīgas nestrādājošas personas, jeb 7,3% no Rīgā jūnija mēnesī reģistrēto bezdarbnieku skaita (35 942). Salīdzinot ar šā gada janvāra mēnesi, tas ir par 968 personām vairāk, bet salīdzinot ar maija mēnesi darbspējīgo nestrādājošo pašvaldības testēto pabalstu saņēmēju skaits ir samazinājies par 165 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!