Decembrī turpinājusi augt Valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas popularitāte - šajā mēnesī prezidentes reitings gandrīz sasniedzis rekordatzīmi.
Saskaņā ar socioloģisko pētījumu firmas "Latvijas fakti" veiktās aptaujas datiem prezidentes reitings visu iedzīvotāju vidū decembrī bijis 67,4 punkti, kas ir tikai par 1,2 punktiem mazāk nekā jūlijā, kad prezidente bija popularitātes kalngalā.

Pilsoņu vidū decembrī prezidentes reitings ir vēl augstāks - 73,7 punkti.

Otrs populārākais politiķis decembrī bijis Latvijas Bankas prezidents Einars Repše, kurš popularitātes ziņā pārspējis Rīgas mēru Andri Bērziņu. Repšes reitings decembrī bijis 51,2 punkti, bet Bērziņa 50,1.

Visstraujāk reitings kāpis komponistam un Jaunās partijas līderim Raimondam Paulam, kurš decembrī kopā ar ekspremjeru Guntaru Krastu dala ceturto un piekto vietu. Paula reitings, salīdzinot ar novembri, ir kāpis par 24,9 punktiem. Jāatzīmē, ka Pauls novembrī bija 17. populārākais politiķis Latvijā. Savukārt Krasta reitings ir palielinājies par 2,4 punktiem.

Sociāldemokrātu līderis Juris Bojārs ar 22,1 punktu decembrī kļuvis par sesto populārāko politiķi. Nedaudz mazāks reitings ir Tautas partijas deputātei Vairai Paeglei un Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem.

Strauji popularitāte augusi arī "Latvijas Ceļa" priekšsēdētājam Andrejam Panteļējevam un Ventspils mēram Aivaram Lembergam - Panteļējevam no mīnus 2,7 punktiem līdz 11,8 punktiem, bet Lembergam no 6,3 līdz 14,1 punktam.

Panteļējevs decembrī bija 14. populārākais politiķis, bet Lembergs 12.

Reitings kāpis arī Tautas partijas deputātam Jānim Lagzdiņam - no 10,7 līdz 19,9 punktiem, kā arī "Latvijas Ceļa" frakcijas priekšsēdētājai Kristiānai Lībanei - no 10,7 līdz 19,3 punktiem. Lagzdiņš decembrī bija 9. populārākais politiķis, bet Lībane 10.

Joprojām visnepopulārākais ir Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Alfrēds Rubiks, kura reitings bija -30,3 punkti. Tāpat kā līdz šim, otra nepopulārākā politiķa vietu saglabājis "tēvzemiešu" aktīvists Juris Dobelis ar -18,9 punktiem reitingā.

Negatīvs reitings ir arī Jaunās partijas deputātam Aināram Šleseram - -2,5. Tomēr, salīdzinot ar novembri, Šlesera reitings pieaudzis par 5,9 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!