Foto: UN Photo
Latvijas pārstāvji turpina sarunas par divu Sudānā par ķīlniekiem sagrābto Latvijas pilsoņu atbrīvošanu, un Sudānas varas pārstāvji pauduši pārliecību ar "ķīlnieku krīzes" veiksmīgu atrisinājumu, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Lai risinātu trīs Latvijas pilsoņu atbrīvošanu, pēc nedēļu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar musulmaņu reliģiskajiem svētkiem un brīvdienām, Sudānā ir atkārtoti ieradušies divi īpašie Latvijas pārstāvji – Ārlietu ministrijas un Drošības policijas Pretterorisma centra darbinieki.

Otrās vizītes laikā Latvijas pārstāvji tikušies ar Sudānas Ārlietu ministrijas un citu varas iestāžu amatpersonām, kā arī ar ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem Sudānas galvaspilsētā. Sudānas varas iestādes ir paudušas pārliecību par "ķīlnieku krīzes veiksmīgu iznākumu".

Jau ziņots, ka novembra vidū ķīlniekus sagrābis grupējums nav izvirzījis konkrētas prasības, tādējādi noprotams, ka šis ir tikai savstarpējo pārrunu sākumposms. Telefonsarunas laikā notikusi atsevišķa, īsa saruna arī ar nolaupītajiem Latvijas valsts piederīgajiem, kas apliecinājuši, ka ir sveiki, veseli un medicīniska palīdzība tiem šobrīd nav nepieciešama.

Informāciju par gūstā saņemtajiem cilvēkiem, Latvija saņēma novembra sākumā. Bija ziņots, ka Sudānas rietumos, Dienviddarfūras štatā, nolaupīti trīs helikoptera apkalpes locekļi, kas ir Latvijas valstspiederīgie - divi piloti un mehāniķis.

Latvijas lidotāji ir no uzņēmuma "GM Helicopters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!