Valdība otrdien noteica kārtību, kādā izmanto foto vai videoiekārtas, lai fiksētu pārkāpumus ceļu satiksmē, neapturot transportlīdzekli.
Pārkāpumu fiksēšanai tiks izmantoti gan stacionārie, gan pārvietojamie tehniskie līdzekļi. Šie tehniskie līdzekļi no attālumā ļauj identificēt pārkāpēja transportlīdzekļa valsts numuru, kas ļaus, neapturot transportlīdzekli, konstatēt noteikumu pārkāpumu.

Par tehnisko līdzekļu uzstādīšanu atbildīga būs Valsts policija.

Ar tehniskiem līdzekļiem fiksētā informācija reizi diennaktī būs jānodod atbildīgajai Valsts policijas amatpersonai, kura tālāk izskatīs šo informāciju un pārbaudīs transportlīdzekli un tā īpašnieku transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Konstatējot pārkāpumu, tiks lemts par attiecīgo sodu, kas pēc tam tiks izsūtīts transportlīdzekļa īpašniekam. Informācija tiks uzglabāta ne mazāk kā sešus mēnešus pēc tās fiksēšanas.

Noteikumu projektu ir izstrādājusi Satiksmes un Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju un Valsts policiju.

Kā ziņots, šā gada 1.janvārī stājas spēkā Ceļu satiksmes likuma grozījumi, kas paredz vairākas būtiskas izmaiņas.

Grozījumi likumā paredz, ka autovadītājus var sodīt arī gadījumos, kad ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums fiksēts ar videoiekārtas palīdzību. Likumā iekļautas normas, kas nosaka protokolu noformēšanu gadījumos, kad transportlīdzekļa vadītāja pārkāpums tiek fiksēts ar fotoiekārtas vai videoiekārtas palīdzību, neapturot transportlīdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!