Foto: DELFI
No pirmdienas, 8.marta, SIA "Preses serviss" pārtrauks laikrakstu piegādi ārpus Rīgas nedēļas pirmajā dienā, apstiprināja Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) izpilddirektors Guntars Līcis.

Turpmāk nacionālo presi ārpus Rīgas pirmdienās varēs nopirkt tikai Latvijas Pasta nodaļās, savukārt kioskos un veikalos laikraksti vairs nebūs pieejami.

Līcis gan uzskata, ka "Preses servisa" atteikšanās no šo laikrakstu piegādes neskars vairākumu šo avīžu lasītāju.

Līcis norādīja, ka, viņaprāt, pirmdienas piegāžu pārtraukšana būtiski nekaitēs preses izdevējiem, jo to ieņēmumi un reklāmas auditorija balstās galvenokārt uz abonentiem, kuriem piegāde notiek avīžu iznākšanas dienā. Arī gadījuma rakstura preses pircējiem pirmdienās var rasties tikai nelielas neērtības, dodoties uz pasta nodaļu, nevis ierasto kiosku vai veikalu.

Vaicāts, vai tirgū dominējošā "Preses servisa" vietā pirmdienās avīzes varētu piegādāt kāds cits, Līcis atbildēja, ka "ir varianti un "svēta vieta nepaliks tukša".

SIA "Preses serviss" preses vairumtirdzniecības un piegādes jomā ir lielākā kompānija Latvijā, tā ietilpst "Narvesen Baltija" koncernā.

SIA "Preses serviss" peļņa 2008.gadā bijusi 1 015 397 lati, salīdzinot ar 730 347 latiem 2007.gadā. Kompānijas apgrozījums pērn sasniedzis 22 723 964 latus, salīdzinot ar 19 915 943 latiem 2007.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!