Foto: Edijs Pālens
Tuvākajā diennaktī Latvijas lielākajā daļā brīžiem gaidāms neliels sniegs un atkala jeb sasalstošs lietus, kas ceļus un citas virsmas pārklās ar ledu, brīdina sinoptiķi.

Vietām Kurzemē atkala gaidāma jau piektdienas vakarā. Sestdien debesis būs apmākušās, redzamību daudzviet pasliktinās dūmaka vai migla. Vairāk nokrišņu būs dienas laikā jūras piekrastē, kur gaidāms lietus, kā arī Ziemassvētku vakarā citviet valstī. Latvijas austrumos visvairāk nokrišņu varētu būt tikai Ziemassvētku naktī, kad pārsvarā snigs.

Pūtīs mēreni stiprs dienvidu vējš ar brāzmām līdz 9-12 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu būs no nulles jūras piekrastē līdz -6 grādiem valsts austrumos. Augstākā gaisa temperatūra sestdien gaidāma vakarā - no -2 grādiem valsts austrumos līdz +3 grādiem rietumos un +6 grādiem jūras piekrastē.

Rīgā būs apmākušās debesis, brīžiem gaidāma neliela atkala, iespējams arī sniegs un migla. Ziemassvētku vakarā gaidāms lietus vai slapjš sniegs. Dienvidu vējš brāzmās pūtīs līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, sestdienas pievakarē sasniedzot +1 līdz +2 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!