Šobrīd noslēgušās sarunu procedūras un parakstīti līgumi par halles tehniskā projekta izstrādi, būvniecības darbu veikšanu un skatītāju tribīņu nomu, kā rezultātā tuvākajās dienās tiks uzsākti plānotie darbi, portālu “Delfi” informēja SIA “Stadions” sabiedrisko attiecību konsultants Artis Nīgals.
2004.gada augustā Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru “Skonto Olimpiskā halle” tika izraudzīta par Latvijā organizētā 2006.gada Pasaules čempionāta hokejā mazo halli. Kopš šī laika halles īpašnieks SIA “Stadions” ir aktīvi strādājis, lai veiktu visus nepieciešamos priekšdarbus “Skonto” halles transformācijai Pasaules hokeja čempionāta vajadzībām.

Pagājušā gada septembrī SIA “Stadions” noslēdza līgumu ar SIA “Nams” par skiču projekta izstrādi “Skonto” halles transformācijai 2006.gada Pasaules čempionāta hokejā sarīkošanai. Šī gada februārī skiču projekts tika iesniegts saskaņošanai ar čempionāta rīkošanas izpilddirekciju.

Vēl 2004.gada novembra beigās Ministru kabinets izdeva rīkojumu “Par sarunu procedūras piemērošanu 2006.gada pasaules hokeja čempionāta mazās hokeja halles ģenerāluzņēmēja un uzņēmēja izvēli”. Tas deva juridisku pamatu izstrādāt dokumentāciju sarunu procedūrām, kuru ietvaros šogad tika izvēlēti būvdarbu veicējs un skatītāju tribīņu iznomātājs. Vienlaikus jau 2004.gada novembrī un decembrī halli apmeklēja potenciālie skatītāju tribīņu un hokeja laukuma aprīkojuma iznomāšanas pretendenti.

Šī gada februārī tika izraudzīts hallei nepieciešamo tribīņu iznomātājs. No četriem iesniegtajiem kā izdevīgāko (vienlaikus arī lētāko) iepirkuma komisija atzina SIA “Rikom” piedāvājumu par kopējo summu 270 003,13 eiro. Sarunu procedūrā par tribīņu nomu piedalījās arī SIA “Peri”, “AB Tribune” AG un “Nussli” Gmbh. Līgums ar sarunu procedūras uzvarētāju noslēgts šī gada 24.februārī. Tribīņu uzstādīšanu paredzēts sākt 2006.gada marta sākumā. Pārveidotās “Skonto” halles tribīnēs būs vietas aptuveni 6 700 skatītājiem. Saskaņā ar Hokeja čempionāta izpilddirekcijas sniegto informāciju biļetes uz 2006.gada pasaules hokeja čempionāta spēlēm varētu sākt pārdot vasarā. Uz sarunu procedūru par būvdarbu veikšanu un tehniskā projekta izstrādi tika uzaicināti četri vietējie būvuzņēmēji, bet savus pieteikumus iesniedza trīs – AS “RBS SKALS”, SIA “LEC” un SIA “Skonto būve”. Iepirkuma komisija kā izdevīgāko (vienlaikus arī lētāko) izraudzījās SIA „Skonto būve” iesniegto piedāvājumu par kopējo summu Ls 2 993 811,26. Vienlaikus iepirkuma komisijas nolēma slēgt atsevišķu iepirkuma līgumu ar SIA “Skonto būve” par būvdarbu veikšanu, bet ar SIA “Nams” slēgt atsevišķu iepirkuma līgumu par tehniskā projekta izstrādi, autoratlīdzību un projekta ekspertīzes nodrošināšanu. Pamatojoties uz šo lēmumu 30.martā halles apsaimniekotājs „Stadions” un „Skonto būve” parakstījuši līgumu par būvdarbu veikšanu Ls 2 340 050,24 apmērā un ar SIA “Nams” par halles tehniskā projekta izstrādi, autoruzraudzības veikšanu un projekta ekspertīzes nodrošināšanu Ls 320 000,00 apmērā. Saskaņā ar iepirkuma komisijas lēmumu pasūtītāja rīcībā paliek pasūtītāja rezerve Ls 190 720,58 apmērā un projekta vadības veikšanai paredzētā summa Ls 143 040,44 apmērā.

Saskaņā ar līgumu darbus paredzēts sākt nekavējoties, t.i., aprīļa sākumā, bet būvdarbu pabeigšanas termiņš noteikts 2006.gada 31.janvāris.

Šobrīd rit darbs pie nepieciešamo dokumentu sagatavošanas, lai jau aprīlī varētu veikt sarunu procedūru par hallei nepieciešamā ledus aprīkojuma piegādātāja izvēli. Ir apzinātas vairākas starptautiskas kompānijas, kurām ir attiecīgā darba pieredze un kuras var garantēt uzstādīšanu noteiktajā laika periodā. Ledus aprīkojuma uzstādīšanu pārveidotajā “Skonto” hallē paredzēts veikt līdz 2006. gada marta beigām.

Halles transformācijas gaitā tiks izbūvētas hokejistu ģērbtuves telpās zem tribīnēm Hanzas ielas pusē. Tāpat Hanzas ielas pusē, daļēji pārveidojot jau esošās telpas un daļu uzbūvējot no jauna, tiks izveidotas telpas delegācijām, oficiālajām personām, sponsoriem, īpašajiem viesiem u.tml. vajadzībām. Tiks veikti arī pārbūves darbi esošajās halles telpās: pārveidotas halles ieejas, rekonstruēti sanitārie mezgli, ventilācijas sistēmas, elektrotīkli un apgaismes sistēmas, izbūvētas telpas medicīnas personālam u.c. Visbeidzot hallē tiks uzstādītas skatītāju tribīnes, izveidots ledus laukums, uzstādīti elektroniskie tablo un citas iekārtas.

Halles pārbūves darbus paredzēts pabeigt līdz 2006.gada 31.janvārim, bet pilnībā pārveidoto halli, kas būs pielāgota hokeja čempionāta vajadzībām un kurā būs uzstādīts viss nepieciešamais aprīkojums, paredzēts nodot ekspluatācijā līdz 2006.gada 23.martam.

Saskaņā ar valdības lēmumu par hokeja čempionāta mazās halles izvēli, “Skonto” halles pārbūves finansiālam atbalstam no privatizācijā gūtajiem ieņēmumiem atvēlēti 3,7 miljonus latu (1,2 miljoni latu no Privatizācijas aģentūras līdzekļiem un 2,5 miljoni no Rīgas pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda). Šī finansējuma apgūšanas uzsākšana paredzēta 2005. gada aprīlī.

Vienlaikus SIA “Stadions” šī gada februārī sācis celtniecības darbus, izbūvējot telpas tribīņu daļā Melngaiļa ielas pusē. Šīs telpas 2006.gada Pasaules hokeja čempionāta laikā tiks nodotas žurnālistu vajadzībām.

Pagājušajā nedēļā notika arī tikšanās, kuras laikā ar “Skonto” halles transformācijas detalizētu projektu iepazinās Pasaules hokeja čempionāta televīzijas translāciju nodrošinātāji TV3 un VIASAT, kā arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārstāvji. Gan televīzijas, gan IIHF pārstāvji ar halles pārbūves projektu bija ļoti apmierināti un pauda pārliecību, ka “Skonto” hallē notiekošās 2006.gada Pasaules čempionāta spēles vienlīdz labi varēs vērot kā klātesošie, tā arī televīzijas skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!