Foto: LETA
Aktīvais ciklons "Joda" ļoti ātri pārvietojas uz austrumiem. Latvijai aizvien straujāk tuvojas maksimālo vēju zona, kas mūs šķērsos nakts vidū, svētdien informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Līdz plkst. 23:00 visstiprākās vēja brāzmas ir novērotas Ventspilī un Liepājā, kur dienvidrietumu vējš brāzmās sasniedza 27-28 m/s.

Turpmākajās stundās vēl turpināsies vēja pastiprināšanās. Rīgā visstiprākās vēja brāzmas gaidāmas pirmdien no rīta.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas departaments (VUGD) informē, ka -  saistībā ar sagaidāmo vēja brāzmu maksimumu - autovadītājiem jāuzmanās no kritušiem kokiem, bet vecākiem vēlams mazākos bērnus pavadīt uz skolu, svētdien vakarā teikts paziņojumā VUGD "Twitter" kontā.

"Pagaidām nav vērojams straujš izsaukumu pieaugums,šobrīd 30! Mierīgu nakti mums visiem, rīt ceļā uz darbu gaidāms lielākais pūtiens!," Aicinām vecākus savus bērnus rīt pavadīt uz skolu, autovadītājus būt īpaši uzmanīgus uz ceļa, bet vecāka gadagājuma cilvēkus no mājas neiziet," teikts paziņojumā.

Vēja maksimums Rīgā gaidāms no plkst. 5:00 - 10:00 no rīta.

Svētdien līdz plkst. 22:00 glābēji devušies 26 izsaukumos, visvairāk Kurzemē - 12. Tālākais punkts, kur vētra radījusi postījumus, ir Valmiera.

Rīgā, Miera un Palīdzības ielas krustojumā, no ēkas norauts jumta segums 40 kvadrātmetru platībā. Kādai automašīnai Vecmīlgrāvi uzkritis laternas stabs.

Atovadītājiem jāuzmanās, līdz svētdienas vakaram VUGD darbinieki bija novākuši no ceļa kokus 19 vietās, trīs no tiem uz autoceļa Rīga - Ventspils dažādos posmos.

Kā ziņots, laika apstākļus Latvijā noska ciklons "Joda" ("Yoda"), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šī ciklona ietekmē svētdien un pirmdien Latvijā gaidāma ļoti stipra vētra, bet piekrastes rajonos iespējamas pat vēja brāzmas, kas sasniedz orkāna spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!