Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) pieļauj iespēju, ka viņas atsaukšana no Eiropas komisāra amata varētu būt saistīta ar politiskām intrigām. Daudzas no Eiropas Savienības valstīm nepakļāvās spiedienam un neatsauca savus kandidātus, lai gan saņēma šādus signālus, trešdien žurnālistiem uzsvēra Ūdre.
Viņa gan neesot aizvainota, jo šajā laikā ieguvusi lielu pieredzi. Ūdre arī atgādināja, ka divas tiesas par pamatotām ir atzinušas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sūdzības par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ka ZZS saņemtie ziedojumi ir bijuši nelikumīgi. Ziedojumu lieta lika apšaubīt Ūdres atbilstību Eiropas komisāra amatam.

Kā ziņots, Administratīvā apgabaltiesa apmierināja Ūdres vadītās ZZS sūdzību strīdā ar KNAB un atcēla KNAB lēmuma punktus, kas no ZZS prasīja nelikumīgi iegūto finanšu līdzekļu atmaksu. Tomēr tiesa nevērtēja ziedojumu likumību.

"Dzīve ir dzīve, un tā ir jāpieņem tāda, kāda tā ir," sacīja Ūdre.

Saeimas priekšsēdētāja ironizēja par pašreizējo Eiropas komisāri Sandru Kalnieti, kura atzinusi, ka, Eiropas komisāra amatam izvirzot Andri Piebalgu, Latvija nav vēlreiz uzkāpusi uz grābekļa. Lūgta komentēt šos izteikumus, Ūdre atbildēja ar pretjautājumu,- vai Kalniete to ir domājusi pati par sevi?

Ūdre arī informēja, ka turpinās vadīt Saeimas prezidiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!