Foto: F64

Otrdien ugunsdzēsēji glābēji steigušies uz Mežciema ielu Rīgā, kur no ugunsgrēka izglābta kāda 65 gadus veca sieviete, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāvji.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā sajutuši sadūmojumu. Konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa tika izglābta apmēram 65 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēta. No dzīvojamās mājas tika evakuēti arī divi cilvēki.

Pulksten 12.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Zemes ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtama deguma smaka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba apmēram 55 gadus vecu vīrieti, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet no hospitalizācijas vīrietis atteicās.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatstāt bez pieskatīšanas ēdienu uz plīts, jo tas var novest pie ugunsnelaimes. VUGD iesaka ikvienā mājā uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un līdz ar to pasargāt sevi, savas mājas un līdzcilvēkus no iespējamām briesmām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 44 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!