Foto: AFI

Ugunsdzēsēji pirmdien Rīgā no ugunsgrēka izglābuši cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdien pulksten 10.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamas mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē dega elektriskā ierīce un mēbeles divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Pulksten 11.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 14.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Rundāles novada Rundāles pagastu, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā uz plīts dega piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts cilvēks. Pulksten 14.38 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 59 izsaukumus, no kuriem 23 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēks dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!