Foto: LETA

Naktī uz trešdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemts izsaukums uz Kuldīgas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Glābēji ēkā atrada divus bojāgājušus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja, turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis. Veicot dzēšanas darbus, ugunsdzēsēji ēkā atrada divus bojāgājušus cilvēkus, kas tika nodoti Valsts policijas darbiniekiem. Pulksten 02.49 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Trešdienas rītā tika saņemts izsaukums Rīgā, kur dega vieglās automašīnas motora nodalījums. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteineros, sadzīves mantas, neapsaimniekota ēka, vasarnīca, dzīvojamā māja, riepas, trīs gadījumos vieglās automašīnas, divos gadījumos sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, savukārt četros gadījumos tika dzēsti kūlas ugunsgrēki.

Otrdien Madonas novadā no Liezēres ezera tika izcels ledū ielūzis bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem. Jau ziņots, ka šogad kopumā no ūdenstilpēm izcelti 13 bojāgājuši cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!