Foto: LETA

Svētdien pulksten 9.06. ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Limbažu novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Šajā ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā māja ar mansarda stāvu 120 kvadrātmetru platībā un garāža 30 kvadrātmetru platībā. Pulksten 14.10 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt pulksten 1.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novadu, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā deg starpsiena un gāzes balons divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 3.33 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu pulksten 00.26 tika saņemts izsaukums Maltā, kur vienstāva koka mājā dega dzīvoklis 10 kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa, izmantojot glābšanas masku, tika izvests viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pirms VUGD ierašanas trīs cilvēki bija evakuējušies un vēl vienu cilvēku evakuēja ugunsdzēsēj glābēji.

Pulksten 2.16 ugunsgrēks likvidēts. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīs.

Sestdien pulksten 21.54 VUGD saņēma informāciju no NMPD, ka Ogres novada Lēdmanes pagastā divstāvu dzīvojamā konstatēta tvana gāzes noplūde. Notikuma vietā tika konstatēts, ka tvana gāze dzīvoklī ieplūda apkures sistēmas nepareizas ekspluatācijas dēļ – izkurinātai krāsnij par ātru bija aizvērts aizbīdnis.

Notikumā cieta pieci cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas un pulksten 23.42 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt piektdien pulksten 22.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi piecu kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 23.31 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 19.12. tika saņemts izsaukums Tirgoņu ielā Rīgā, kur piecstāvu ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma.

No ēkas evakuēti 22 cilvēki. Notikuma vietā dega bēniņi un jumts trīs kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.13 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 16.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur divstāvu ēkā dega pirmā stāva dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izveda četrus cilvēkus. Pulksten 19.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 09.50 tika saņemts izsaukums Līgatnē, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega grīda divu kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 13.01 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, sadzīves mantas, elektrības stabs, elektrības vadi, elektrības sadales skapis, starpstāvu pārsegums, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, astoņas vieglās automašīnas, traktors, divi šķūņi, virtuve, dzīvojamās mājas jumts, istabas starpsiena un griestu pārsegums, divas dārza mājas, sešas pirtis, saimniecības ēka, būdiņa, garāža un neapsaimniekota ēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!