Foto: LETA

Trešdien ap pulksten 12 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas devītajā stāvā dega plīts un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji no dzīvokļa evakuēja cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta un nodots NMPD mediķiem.

Tāpat glābēji devās uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur saimniecības ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva koka saimniecības ēkā ar piebūvi dega pirmais stāvs, starpstāvu pārsegums un jumta konstrukcijas Glābēji no liesmām nosargāja netālu esošo dzīvojamo māju. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc nepilnām trīs stundām.

Naktī uz ceturtdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Liepupes pagastu, kur dega trīsstāvu dzīvojamā māja. No degošās ēkas tika izglābts suns. Pulksten 5.49 ugunsgrēks tika ierobežots un šobrīd turpinās dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji četru ēku dūmvados, piebūves jumts un malka, grīda, metāla konteineris, pārsegums, priekštelpa, elektrības stabs un grīda. Ugunsdzēsēji devās uz vienu ceļu satiksmes negadījumu, savukārt četras reizes ceļa braucamā daļa tika atbrīvota no nolūzušiem kokiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 51 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!