Foto: LETA

Dzīvojamās ēkas ugunsgrēkā Pārgaujas novadā gājis bojā cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ceturtdien pulksten 06.23 tika saņemts izsaukums uz Pārgaujas novadu, kur no dzīvojamās mājas loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva mājā ar izbūvētu mansardu deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotām telpām tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Pulksten 07.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien pulksten 09.43 VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknē, kur divās ražošanas iekārtās dega skaidas, granulas un transportēšanas lente 130 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Notikuma vietā strādāja 14 ugunsdzēsēji, četras autocisternas un vienas autokāpnes. Pulksten 16.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Jau ziņots, ka trešdien pulksten 11.26 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Ogres novada Madlienas pagastā, kur ar atklātu liesmu dega angāra tipa ķieģeļu ēkas skārda jumta konstrukcija pilnā 1810 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošā angāra bija evakuējušies pieci cilvēki un no blakus esošā angāra – septiņi cilvēki.

Notikuma vietā strādāja 38 ugunsdzēsēji glābēji, astoņas autocisternas un divas autokāpnes. Ūdens notikuma vietā tika nodrošināts no atklātas ūdens ņemšanas vietas – dīķa, kas atradās 100 metru attālumā.

Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt no uguns izplatīšanās blakus esošo angāru un degošā angāra pirmo stāvu. Pulksten 15.28 ugunsgrēks šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un pulksten 21.07 – likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, dārza māja, divas atpūtas mājas, piededzis ēdiens, šķūnis, kūla, meža zemsedze, būvgruži.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!