Ugunsgrēka postījumu dēļ slēgts Matīsa tirgus gaļas paviljons, informēja RP AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) preses sekretārs Jānis Basevičs.
Viņš stāstīja, ka ugunsgrēks Matīsa tirgus gaļas paviljonā izcēlies 25.novembra vakarā pēc plkst.20. Degušas paviljonā izvietotās vitrīnas, kā dēļ cietis jumta segums, nokvēpušas sienas. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Policija par notikušo ugunsgrēku ir sākusi kriminālprocesu.

"Paviljons bija apdrošināts. Šobrīd tiek apzināti nodarītie zaudējumi, taču skaidrs ir tas, ka tuvākajā laikā gaļas paviljonā tirdzniecību nevarēs atjaunot. Paviljonam ir nepieciešams jauns rekonstrukcijas projekts," stāstīja Basevičs.

Matīsa tirgus gaļas paviljonā strādāja aptuveni 40 tirgotāji un darbojās trīs kafejnīcas. Tirgotājiem tiek piedāvāta iespēja strādāt Rīgas Centrāltirgū, kur ir brīvas tirdzniecības vietas. "Iespējams, ka tuvākajā laikā mēģināsim rast iespēju iekārtot tirdzniecības vietas Matīsa tirgus piena paviljonā," stāstīja Basevičs.

RCT dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna tirgus un Rīgas Vidzemes tirgus. Vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!