Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Rēzeknes novadā bojā gājuši divi cilvēki, bet ugunsnelaime Ventspils novadā laupījusi viena cilvēka dzīvību, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien, 10. decembrī, pulksten 17.37 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Ventspils novadā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka pa dzīvojamās ēkas logiem redzama degšana ar atklātu liesmu, kā arī ēka deg 70 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks. Pulksten 21.23 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt naktī uz trešdienu, pulksten 2.55, ugunsdzēsēji steigušies uz Rēzeknes novadu, kur degusi dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 50 kvadrātmetru platībā, kā arī bija izveidojies liels sadūmojums.

Ugunsgrēkā bojā gājuši divi cilvēki. Pulksten 5.47 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD statistika liecina, ka šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 75 cilvēku dzīvības. Tāpat VUGD norāda, ka lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors. Reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, tas ar ilgu un skaļu signālu brīdina par izcēlušos nelaimi, pievērš cilvēku uzmanību un ļauj pašam izglābties, un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos ar cietušiem un bojāgājušiem cilvēkiem ugunsdzēsēji spalgo dūmu detektora signālu nav dzirdējuši. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un uzstādīt mājoklī dūmu detektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!