Foto: AFI

Otrdienas rītā pulksten 5.15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Rēzeknes novadā, kur dega pārvietojams dzīvojamais vagoniņš un traktora piekabe ar kopējo platību 10 kvadrātmetri.

Vagoniņā tika atrasts viens bojā gājis cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 6.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 4.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salaspils novadā, kur divstāvu dārza mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas un mēbeles piecu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 6.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdien pulksten 12.08 tika saņemts izsaukums Mārupes novadā, kur blakus angāra tipa noliktavai dega ventilācijas iekārtas ventilācijas filtrs trīs kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Pulksten 13.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji Pļaviņās izglāba cilvēku, kas bija iekritis upē. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla no ūdens un nodeva NMPD darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, koka celms, sodrēji mājas dūmvadā, trīs gadījumos vieglā automašīna, savukārt četros gadījumos tika dzēsti kūlas ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!