Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega vienstāva dārza māja un šķūnis. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Svētdienas vakarā VUGD arī saņēma izsaukumu Kuldīgā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega krāsns ventilācijas šahta. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki.

Tika saņemts izsaukums uz Viļānu novadu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sega. Piedūmotajā telpā uz grīdas tika atrasts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dzīvoklī pie krāsns uz grīdas dega malka, turklāt dūmvada aizbīdnis bija aizvērts, kā rezultātā telpās bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas masku, no piedūmotā dzīvokļa izveda cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem.

Naktī uz svētdienu glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur dega pirts uz vieglā automašīna kopumā. Pirms VUGD ierašanās no blakus ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki.

Sestdien ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Balvu novadu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkas pagrabā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 30 cilvēki.

VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks.

Sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega dārza māja. No degošās būves tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Piektdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Salacgrīvas novada Liepupes pagastu, kur pilnā platībā ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Notikuma vietā strādāja VUGD glābēji un Korģenes brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Savukārt pulksten 14 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Kaunatas pagastu, kur dega saimniecības ēkā ierīkota kokapstrādes darbnīca, iekrātas, transportlīdzekļi un blakus piebūvēta katlu māja.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 128 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 57 uz glābšanas darbiem, bet 30 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!