Foto: AFI

Aizvadītās diennakts laikā ugunsgrēkos, kas izcēlušies dzīvojamajās mājās bojā gājuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdien pulksten 8:33 VUGD saņēmis izsaukumu uz Bauskas novada Brunavas pagastu, kur dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī pie krāsns deg grīda trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 79 gadus veca sieviete. Notikuma apstākļus noskaidros Valsts policija (VP).

Savukārt pulksten 9:02 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Rēzeknes novada Audriņu pagastu, kur degusi dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka vienstāvu dzīvojamajā mājā deg dīvāns, grīda un siena sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 35 gadus vecs vīrietis. Notikuma apstākļus noskaidros VP.

Kopumā laika posmā no šī gada 7. decembra pulksten 6:30 līdz 8. decembra pulksten 6:30, VUGD saņēmis 88 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 61 uz glābšanas darbiem, savukārt astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī pulksten 00:18 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukums uz Avotu ielu Lielvārdē, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī uz plīts mazāk nekā viena kvadrātmetra platībā bija piededzis ēdiens. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās, taču aptuveni 25 gadus veca sieviete ugunsgrēkā saindējusies ar dūmiem un nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu rokās.

Tāpat VUGD saņēmis izsaukumu uz Hercoga Jēkaba ielu Jūrmalā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka 50 kvadrātmetru platībā deg šķūnis un blakus esošās sabiedriskās ēkas jumts 70 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 4:33 ugunsdzēsēji glābēji devušies uz Rīgas ielu Bauskā, kur degusi neapdzīvota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka deg neapdzīvota divstāvu ķieģeļu ēka 90 kvadrātmetru platībā. Pulksten 6:18 ugunsgrēks tika lokalizēts, taču pulksten 8:00 vēl turpinājās tā likvidācijas darbi.

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā diviem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Ogres novada Ķeipenes pagastā tika notverts novārdzis gulbis, kas tika palaists brīvībā pie ūdenstilpnes, savukārt Rīgā kanalizācijas akā bija iekritusi lapsa, kuru glābēji izcēla un nogādāja veterinārajā klīnikā.

Tāpat visas dienas garumā ugunsdzēsēji glābēji turpināja saņemt izsaukumus saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem. Vairāk nekā 50 izsaukumi tika saņemti par vēja nolauztiem kokiem, kuri atradās uz ceļa braucamās daļas, un par ēkām atrautām jumta konstrukcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!