Foto: F64

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Olainē dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ražošanas ēkā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Jau vēstīs, ka pirmdien pulksten 16.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Olainē, kur dega angārs un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Valsts vides dienests (VVD) informēja, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no AS "Olaines ķīmiskās rūpnīcas BIOLARS" krāsu un emalju ražotnēm. Ugunsgrēku VUGD izdevās lokalizēt pulksten 18.34.

VUGD otrdien ziņo, ka objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki.

Notikuma vietā strādāja 53 ugunsdzēsēji glābēji, iesaistot deviņas autocisternas, divas autokāpnes un ķīmijas automobili.

Naktī uz otrdienu pulksten 02.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 23.17 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 60 kvadrātmetru platībā. No degošās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 01.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 16.40 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ludzu, kur divstāvu mājas dzīvoklī dega uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 17.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdien no ūdenstilpēm Daugavpilī un Ikšķilē tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku, tai skaitā, viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!