Foto: DELFI Aculiecinieks
Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā otrdien, 11. augustā, Ganību dambī Rīgā cietis ugunsdzēsējs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien pēc pulksten 14 VUGD saņēma izsaukumu uz Ganību dambi Rīgā, kur bija paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, astoņu stundu laikā liesmas likvidēja.

Ganību dambī dega daļēji apsaimniekota trīsstāvu ražošanas ēkas bēniņi, jumts un starpstāvu pārsegums, kopējā liesmu pārņemtā platība bija 1090 kvadrātmetri. Nedaudz mazāk kā četru stundu laikā, pateicoties 47 glābējiem, ugunsgrēku izdevās ierobežot. Turklāt viens glābējs notikuma vietā arī cieta – viņam palīdzību sniedza Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi. Tikai vēlā novakarē VUGD darbinieki ugunsgrēku dzēsa pilnībā. Darbā Ganību dambī ugunsdzēsēji izmantoja astoņas autocisternas un trīs autokāpnes.

Tiesa, otrdien Rīgā palīdzība bija nepieciešama arī cietušajam, kurš bija neuzmanīgi rīkojies ar degšķidrumu, arī viņam palīdzību sniedza NMPD mediķi.

Lai izvairītos no līdzīgiem negadījumiem, VUGD atgādina: "Ievērojiet piesardzību, kurinot grilus! Grils ir pareizi jāiekurina – vispirms, ar degšķidrumu ir jāaplej kurināmais, jāpagaida, kad tas sasūcas, un tikai tad uzmanīgi jāaizdedzina. Atcerieties, ka grili ir jānovieto drošā attālumā no ēkām, kokiem un nojumēm, un uz stabilas virsmas."

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, kūdra puķupodā, neapsaimniekota ēka, traktora piekabe un ruļļi, zaru kaudzes, piecos gadījumos labības rugāji, siena ruļļi, kombains, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Kopumā VUGD atbildēja 48 izsaukumiem, no kuriem 20 bija saistīti ar ugunsgrēku dzēšanu, 19 ar glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!