Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes operatīvās pārvaldes Operatīvās vadības birojā izveidota dežurantu grupa, kas apkopo visu informāciju par ugunsgrēkā Merķeļa ielā Rīgā cietušajiem, hospitalizētajiem, kā arī mirušajiem. Piederīgie var zvanīt pa telefona numuru +371 67829250 un iegūt aktuālo informāciju.

Šobrīd tiek apkopota informācija par Rīgā, Merķeļa ielā, notikušo ugunsgrēku, tostarp notiek cietušo, kā arī traģiskajā negadījumā bojā gājušo cilvēku identifikācija.

Valsts policija aicina piederīgajiem, kuriem nav izdevies sazināties ar tuviniekiem un kuri varētu būt atradušies šajā hostelī, zvanīt uz numuru +371 67829250 vai rakstīt e-pastu uz cietusie@riga.vp.gov.lv un nosaukt iespējamā cietušā datus un pazīmes – dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī norādīt savu kontaktinformāciju.

Valsts policijas Operatīvās vadības darbinieki apkopos saņemto informāciju.

Ņemot vērā, ka informāciju par cietušajām un bojā gājušajām personām ir iespējams saņemt tikai klātienē, policijas amatpersonas par to ziņos piederīgajiem individuāli, tostarp par pieteikšanos klātienē.

Ziņots, ka trešdienas, 28. aprīļa, rītā ugunsgrēkā Rīgas centrā bojā gājuši astoņi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis pulksten 4.43. Ugunsgrēkā deg sešstāvu mājas augšējais stāvs un jumts. Portāls "Delfi" noskaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies Merķeļa ielā 8. Kā trešdienas vakarā precizēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), ēka nav valsts īpašums un ir privatizēta.

Dienestā norādīja, ka pulksten 8.03 ugunsgrēks ticis lokalizēts. Kopumā deg ēkas sestais stāvs 100 kvadrātmetru platībā, kā arī jumts 150 kvadrātmetru platībā.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apliecināja, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20. nodaļas, kas ir noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Staķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsnelaime izcēlusies kādā hostelī un vairums iesaistīto ir ārzemnieki.

VUGD pārstāve Agrita Vītola portālam "Delfi" apliecināja, ka degošās telpas izkārtotas garā gaitenī ar dzīvojamajām telpām abās pusēs, kas ļauj secināt, ka tās ierīkotas cilvēku izmitināšanai, taču precīzāku informāciju vēl nespēja sniegt, jo turpinās dzēšanas darbi.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka ēkas augšējā stāvā atrodas hostelis "Japanese Style Centrum". Portālam "Delfi" zināms, ka šajā hostelī pirms kāda laika notikuši, iespējams, nelikumīgi pārbūves darbi, lai savienotu divus dzīvokļus, izveidojot hosteļa telpas.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aģentūrai LETA atklāja, ka Merķeļa ielā 8, degušais objekts jau iepriekš bijis policijas redzeslokā saistībā ar apreibinošu vielu lietošanu, turklāt vēl šogad februārī telpās nav ielaisti ugunsdzēsēji pārbaudes veikšanai.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" norādīja, ka sākotnēji uz notikuma vietu tika nosūtītas četras mediķu brigādes. Slimnīcā nogādāti seši cietušie, kuri ir vidēji smagā stāvoklī. Daļai cietušo ir apdegumi, bet daļai — saindēšanās ar degšanas produktiem. Vēl divi cietušie vērsās pie mediķiem, taču viņiem palīdzība tika sniegta uz vietas.

Visi cietušie ir pieaugušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!