Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim pagaidām nevajadzētu atkāpties amata un viņam ir jādod iespēja izskaidrot lēmumu rosināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata, intervijā LTV raidījumam "Panorāma" pauda bijušais Latvijas prezidents Guntis Ulmanis.
Ulmanis norādīja, ka ministru prezidentam "noteikti ir ko teikt par KNAB, tas viņam ir jāļauj darīt." Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kopumā politiķi patreiz strādā "kā pa tumsu", nepietiekami skaidrojot savus lēmumus sabiedrībai.

Pēc eksprezidenta domām, valdība var turpināt savu darbu, taču tai ir jāatzīst savas kļūdas. Viņš norādīja, ka problēmas arī turpmāk pastāvēs, ja politiķi paralēli darbam valsts labā, centīsies īstenot savas biznesa intereses.

Ulmanis uzskata, ka nākamā gada valsts budžeta veidošana un tā saskaņošana ar arodbiedrību vēlmēm būs smagākais pārbaudījums valdībai. Ne mazāk aktuāls jautājums ir situācija drošības iestādēs. Ulmanis norāda, ka Loskutova lieta liecina, ka pašreizējā politiskā elite nav tiktāl "izaugusi", lai drošības un tiesībsargājošo iestāžu kontroli varētu uzticēt kādam atsevišķi ņemtam politiķim. Tas būtu darāms tikai šim nolūkam izveidotām padomēm, uzskata eksprezidents.

Savukārt ārlietu ministra Arta Pabrika lēmumu demisionēt valdībai grūtā brīdī Ulmanis vērtē kā gļēvu, tomēr norāda, ka Pabriks savas darbības laikā ir izveidojies par izcilu politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!