Eksprezidents Guntis Ulmanis ir paudis gatavību palīdzēt risināt konfliktu starp valdību un pedagogiem, tādēļ pirmdien tiksies ar arodbiedrības streika komiteju.
BNS jau ziņoja, ka piektdien pedagogu un valdības sarunās neizdevās panākt kompromisu. Premjers paziņoja, ka skolotāju algu palielinājumam nākamā gada budžetā netiks piešķirti papildu līdzekļi jau līdz šim atrastajiem 8,24 miljoniem latu.

Pirms tikšanās ar Šķēli pedagogi tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu, kura pauda atbalstu viņu aktivitātēm, jo uzskata, ka skolotāji ir zaudējuši ticību parlamentam un valdībai. Prezidente arī aicināja Šķēli turēt pedagogiem doto vārdu par algu palielinājumu. Aptuvenā summa, kuras dēļ viņi būtu piekrituši atteikties no streika, bija 10 miljoni latu iecerēto 8,24 miljonu vietā.

Tā kā kompromisu panākt neizdevās, pedagogi nolēmuši 1.decembrī rīkot vienas dienas Latvijas pedagogu streiku sākotnēji plānotā nedēļas streika vietā.

BNS jau ziņoja, ka pēc pirmā pedagogu streika no amata atkāpās izglītības un zinātnes ministre Silva Golde, pamatojot, ka nav spējusi novērst streiku. Ulmanis jau pēc tam tikās ar Goldi un pauda atbalstu viņas darbam, kā arī aicināja nedemisionēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!