Foto: LETA

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) uzdevums iespējamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās rudenī ir "pārņemt varu valstī un pēc tam skatīties, ar ko šo varu dalīt", intervijā Daugavpils portālam "Nasha.lv" sacījis viens no SC līderiem, Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

"Piedalīšanās vēlēšanās un cīņa par varu ir jebkuras partijas pastāvēšanas pamatā. Mēs neesam interešu klubiņš. Mēs cīnāmies par varu," sacījis politiķis. Viņš norādījis, ka "mūsu pienākums – uzņemties atbildību par notiekošo valstī, pārņemt varu un pēc tam jau skatīties, ar ko to dalīt".

Urbanovičs uzsvēris, ka SC Latgales deputātu kandidātu uzdevums iespējamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās ir iegūt vismaz 10 vietas parlamentā. "Tas nav nekāds neizpildāms uzdevums. Daugavpils ir mūsu pilsēta un mums tagad ir pamatīgi "jāuzsilda motors" – vispirms parlamenta vēlēšanās, bet pēc tam – iegūstot ne mazāk kā 80% balsu pilsētas domes vēlēšanās," sacījis SC frakcijas līderis. "Pilsētnieki jau sen tam ir gatavi, visa vaina ir mūsos pašos – nepārtraukti no iekšienes izlien kaut kādi konflikti, kāds kādam neuzticas, kāds ar kādu strīdas. Tas ir jāizbeidz!" sacījis Urbanovičs.

Viņaprāt, galvenā Latvijas problēma pašlaik ir "iedzīvotāju depopulācija". Tāpēc SC esot gan pret krievu, gan latviešu nacionālistiem, un Urbanovičs aicina "atlikt uz gadiņiem trim visas diskusijas par valodas un vēstures jautājumiem un koncentrēties uz sociāli ekonomisko problēmu risināšanu". "Pašlaik nav svarīgāka uzdevuma kā saglabāt Latvijas iedzīvotājus, sagādāt cilvēkiem darbu, ienākumus un cienīgu dzīvi," sacījis politiķis.

Urbanovičs atzinis, ka "protams, nevar vienā acumirklī iekārtot Latvijā dzīvi pēc Rietumeiropas parauga, bet jāsper vismaz pirmie soļi šajā virzienā". "Lielākā bēda ir, ka mūsu valdību pašlaik vada parasts grāmatvedis, kurš bez iebildumiem pilda visus starptautisko aizdevēju rīkojumus. To jau sen vajadzēja izbeigt," sacījis Urbanovičs.

Prognozējot jaunievēlētās Saeimas likteni, SC frakcijas vadītājs atzinis, ka "var notikt viss", tai skaitā vēl vienas ārkārtas vēlēšanas jau nākamgad. "Te ir vienkārši – viss liecina, ka SC būs nākamajā valdošajā koalīcijā. Bet tas pārāk daudziem nepatiks, un viņi būs gatavi darīt visu, lai mūs no šīs koalīcijas dabūtu ārā. To, ko piedeva Godmanim, Dombrovskim un visiem citiem – mums to nepiedos," sacījis Urbanovičs.

Jau vēstīts, ka sestdien notiks bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinātais referendums par Saeimas atlaišanu, un, ja vairākums vēlētāju tajā nobalsos par pašreizējā parlamenta atlaišanu, septembrī notiks ārkārtas Saeimas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!