Foto: LETA
Latvijā nav plašu sociālo nemieru, jo iespējamie protestētāji jau ir aizbraukuši uz ārzemēm, atzina apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

"Mēs tai vietā, lai skaļi teiktu, kas mums nepatīk, vai nu klusējam, vai čīkstam. Izņemot tos, kas skaļi aizbrauc prom," teica politiķis.

Urbanovičs norādīja, ka viņa iepriekšējie izteikumi par Latvijā iespējamo "Biškeku" (Kirgizstānas galvaspilsētu, kurā notika plaši nemieri) nav bijuši domāti kā draudi, bet bijis viņa brīdinājums, ka vara nedrīkst ignorēt sabiedrības viedokli, jo tad ir iespējami sociālie sprādzieni, kāds bija Biškekā.

"Latvijas Biškeka aizbrauca uz Dublinu, tūlīt aizbrauks uz Berlīni. Mazās un lielās plūsmās aizbrauc, un no tā vēl ir jautājums, vai kopīga īsa "Biškeka" Latvijā nebūtu labāka nekā gara straume prom uz Dublinu, Edinburgu, Londonu, Vīni un Berlīni," sacīja SC frakcijas vadītājs.

Urbanovičs pauda skepsi, ka šī aizplūstošā iedzīvotāju straume varētu apstāties, jo nekas par to neliecinot. Latvijā palikšot vien tie, kas būs apmierināti ar esošo stāvokli, pārāk slinki, lai brauktu, vai samierinājušies ar neizbēgamo.

Runājot par to, kas notiks ar Latviju, ja pēc masveida aizbraukšanas te paliks tikai pensionāri, politiķis atzina, ka tas esot ļoti skumjš jautājums un viņam neesot optimistiskas atbildes. Bet, ja SC nonāktu pie varas, tad ļoti daudz kas tiktu darīts savādāk.

"Latvijas ļaudis nav nedz muļķi, nedz arī sliņķi Viņi ļoti labi saprastu, ja varas pārstāvji skaidri un gaiši izstāstītu notiekošā būtību. Pieļauju, ka tad viņi izietu uz ielām un sacītu: "Valdi, abi Valdi, Zatler un Dombrovski! Konsolidējiet mūs ātrāk, nevajag mums te asti kā tam sunim! Konsolidējiet beidzot, un sākam celties uz augšu!" pieļāva Urbanovičs.

SC politiķis norādīja, ka cilvēki labprāt ietu uz upuri, ja viņi zinātu, ka nav pēdējie un vienīgie zaglīgas vai nespējīgas varas sponsori. "Cilvēki negrib būt šādas varas sponsori. Viņi brauc prom," uzsvēra Urbanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!