Foto: F64
Pateicoties ziedotājiem, ir pieticis naudas, lai pilnībā segtu visus Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) ārstēšanās izdevumus Berlīnes slimnīcā, tāpēc mērs nolēmis atteikties no kompensācijas izdevumu segšanai no valsts budžeta, portālu "Delfi" informēja domē.

Otrdien, apkopojot gan saņemtos rēķinus no slimnīcas, gan saņemtos ziedojumus, ir secināts, ka Ušakovs labdarībai varēs ziedot ap 170 000 latu. Kopumā saziedoti 214 055,46 lati.

Pēc negadījuma "Nordea Rīga" maratona laikā, kad mēram kļuva slikti un viņš smagā stāvoklī ievietots slimnīcā, bet vēlāk pārvests uz Berlīni, uz Ušakova mātes Ludmilas Ušakovas vārda bija atvērtēts ziedojuma konts. Uz šo kontu pavisam kopā dažādās valūtās saziedoti 173 475,46 latu. Ziedotāju skaits ir pārsniedzis 4000 cilvēku.

Savukārt, pateicoties SIA "Lattelekom" vadības operatīvai un pretimnākošai rīcībai, pēc Ušakova kolēģu lūguma atverot ziedojuma tālruni, ar īsziņām saziedoti vēl 17 837 lati, un 22 743 lati, saņemot zvanus. Zvanu bijis vairāk nekā 90 000.

Pašlaik ir segti visi izdevumi, kuri saistīti ar ārstēšanās procesu Berlīnes Universitātes klīnikā un transportēšanu uz Berlīni un tie bija 68 373,64 eiro (48 087,18 lati). Sākumā Berlīnes Universitātes klīnikas speciālisti informēja, ka kopējās ārstēšanas izmaksas var sasniegt 250 000 eiro (175 825 latus), jo pastāvēja draudi, ka būs nepieciešama aknas transplantācija.

Kā bija plānots, visi saziedotie līdzekļi, kas paliks pāri pēc ārstēšanās izdevumu segšanas, tiks ziedoti labdarībai - slimu bērnu ārstēšanai ārvalstīs, norāda domē.

"Vēlreiz gribu pateikt lielu paldies visiem, kuri sniedza savu atbalstu un ziedoja ārstēšanās izdevumu segšanai," norādīja Ušakovs.

Kā ziņots, Ušakovs nonāca "Charite" klīnikā Berlīnē pēc dalības Rīgas maratonā 22.maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējo orgānu sistēma bija smagi cietusi no pārkaršanas, tāpēc viņš tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem šādu diagnožu ārstēšanā ir lielāka pieredze.

Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju, bet pēc pamošanās intensīvā terapija turpināta līdz 16.jūnijam. Ārstēšanās Berlīnē mēram izmaksās vairāk nekā 180 000 latu. Viņa ģimene atvēra ziedojumu kontus, un nepieciešamā summa tika saziedota nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!